1 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα σχετικά με την έλλειψη φύλαξης και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης από τη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με το σοβαρό θέμα της έλλειψης φύλαξης και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο θα προκύψει από τη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Κ.) αδυνατεί πλέον, να λειτουργήσει, διοικητικά και ακαδημαϊκά.
Οι εργαζόμενοι του Π.Κ. στο Ηράκλειο μετά από Γενική Συνέλευση τονίζουν ότι στηρίζουν την απόφαση της Συγκλήτου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Η εκπρόσωπος του συλλόγου ΕΤΕΠ και μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συλλόγων εργαζομένων στο Ηράκλειο αναφέρει ότι η κατάσταση στο Π.Κ. είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Το Π.Κ. έχει σοβαρό θέμα φύλαξης και ασφάλειας. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φύλακες γιατί καταργούνται όλες οι οργανικές θέσεις φυλάκων και κανένας πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Ηράκλειο αναφέρει ότι στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό. Ιδιαίτερα η διαθεσιμότητα των φυλάκων και του προσωπικού της τεχνικής υπηρεσίας που υποστηρίζει τα συστήματα θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Τέλος, επισημαίνεται από έναν εργαζόμενο ότι, αν καταργηθούν οι παραπάνω θέσεις, τότε θα κλείσουν οι υπηρεσίες ολόκληρες και ότι, χωρίς φύλαξη, θα μπαίνει στο Πανεπιστήμιο οποιοσδήποτε όλο το 24ωρο, με αποτέλεσμα να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο οι εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια και τα μηχανήματα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.