30 Σεπ 2013

Απάντηση αρμόδιου Υπουργού σε αναφορά του Νότη Μαριά σχετικά με την υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/2013

Σε σχέση με την υπ’αριθ. 415/4.9.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά που κατατέθηκε στις 28.8.2013 με θέμα τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου σχετικά με την υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση, ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. 131412/ΙΗ ΕΞ/18.9.2013 απάντηση:
                                
«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας και στην επιστολή της  Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, την οποία κατέθεσε ως  Αναφορά ο Βουλευτής, Κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με το μάθημα της Φυσικής  Αγωγής στην Εκπαίδευση, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Η αναγκαιότητα αλλαγών στο Λύκειο προέκυψε τόσο από τη δυσκολία  επίτευξης εκπαιδευτικών στόχων όσο και από την αρτιότερη και  ορθολογικότερη διάρθρωση των βαθμίδων σπουδών.

Έτσι στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο με θέμα «Αναδιάρθρωση της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», ο οποίος είναι αποτέλεσμα διαλόγου, καθίσταται η εκπαιδευτική διαδικασία πιο λειτουργική και αποδοτική, ενώ παράλληλα εξυπηρετείται η πρόσβαση στη γνώση διασφαλίζοντας το  συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ειδικότερα, στο άρθρο 41 προβλέπεται η ίδρυση Αθλητικών Ακαδημιών, στο πλαίσιο των οποίων θα λειτουργήσουν Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο, με σκοπό την εξασφάλιση δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους, που συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών μέσω της προαγωγής της άθλησης και του αθλητισμού. Σημειώνεται ότι στα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), οι ώρες της Φυσικής Αγωγής είναι τέσσερις για τις τάξεις Α', Β', Γ' και Δ' και  δύο ώρες για τις Ε' και ΣΤ, ενώ στα υπόλοιπα Δημοτικά είναι δύο ώρες για κάθε τάξη. Στόχος του Υ.ΠΑΙ.Θ είναι να αυξήσει τα Δημοτικά με ΕΑΕΠ, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των μαθητών.


Με Υπουργικές Αποφάσεις θα γίνει κάθε αναγκαία ρύθμιση εφαρμογής των ανωτέρω.»