30 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες των γονέων για την αναστολή της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων στο Δήμο Φαιστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Cretalive», σχετικά με τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σήμερα γονείς παιδιών από τις Μοίρες έξω από το δημαρχείο του Δήμου Φαιστού ζητώντας επίλυση στα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας παιδείας, εκ των οποίων ένα είναι και η αναστολή της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την Πέμπτη 26.9.2013 γονείς από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκ των οποίων ένα είναι και η αναστολή της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων και αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις με όσον το δυνατόν περισσότερους γονείς. Γι’ αυτό το λόγο συστήθηκε μια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία θα επιδιώξει να διευρυνθεί με εκπροσώπους και από άλλα σχολεία της περιοχής, με στόχο το συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, πραγματοποιησαν διαμαρτυρία σήμερα 30.9.2013 και ώρα 9:00 στο Δημαρχείο Φαιστού με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία στον αγώνα της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων αναφέρει την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, την αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων και την αναστολή λειτουργίας υποστηρικτικών δομών όπως είναι τα τμήματα ένταξης. Τα προβλήματα αυτά είναι μόνο ένα μέρος της επίθεσης που δέχεται σήμερα το Δημόσιο Σχολείο.

Τέλος, οι γονείς απαιτούν μεταξύ άλλων: Τμήματα με ανώτατο όριο τους 20 μαθητές ανά τάξη, κάλυψη όλων των κενών των εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, στήριξη των ολοήμερων σχολείων ως θεσμού με παιδαγωγικούς και κοινωνικούς στόχους και όχι τη μετατροπή τους σε παιδοφυλακτήρια που ουσιαστικά αποτελεί προθάλαμο για την ουσιαστική κατάργησή τους.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.