20 Αυγ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/08/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά που βασίζετε στο από 19/8/2013 δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Κρήτη με τίτλο «Τριτοκοσμικός Βόρειος Άξονας» σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΒΟΑΚ παραμένει ακόμα και σήμερα όχι μόνο ένας άκρως επικίνδυνος και θανατηφόρος οδικός άξονας, αλλά επιπλέον ένας δρόμος απόλυτα αντι-τουριστικός και δυσφημιστικός για ολόκληρη την Κρήτη.
Η πραγματική εικόνα για το ΒΟΑΚ ρίχνει μαχαιριά στον τουρισμό της Κρήτης, αφού ο αδιάψευστος φωτογραφικός φακός της ως άνω τοπικής εφημερίδας περιγράφει εικόνες ντροπής. Μπογιές και συνθήματα «στολίζουν» τις πινακίδες κατά μήκος του δρόμου, τριτοκοσμικές εικόνες με νεκρά αδέσποτα ζώα δυσφημίζουν το νησί, ενώ χόρτα, δέντρα και θάμνοι έχουν βγει στο δρόμο αποτελώντας παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς.
Η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ αποτελεί κομβικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη και η κυβέρνηση  πρέπει να καταλάβει ότι η Κρήτη δικαιούται ένα μεγάλο σύγχρονο οδικό άξονα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι το νησί βρίσκεται εν μέσω τουριστικής περιόδου, ο  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση και σχετική ενημέρωση:
  1. για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης να αποτελέσει ένα οδικό άξονα που αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.
  2. για το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν στην περιφέρεια Κρήτης από το 2010 και μετά για να προχωρήσει στον καθαρισμό - καλλωπισμό του Βόρειου Άξονα.