12 Αυγ 2013

Με τη συμμετοχή μας στη γιορτή του Εφτάζυμου στην Κασταμονίστα στηρίζουμε έμπρακτα τις εκδηλώσεις ανάδειξης της λαϊκής μας παράδοσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/08/2013


Στη γιορτή του Εφτάζυμου που έγινε χθες 10/08/2013 στην Κασταμονίστα συμμετείχε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς.
Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασταμονίστας με στόχο την ανάδειξη και τη συνέχειά της όμορφης αυτής παράδοσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νότης Μαριάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας και με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα τα οποία τους απασχολούν.
Μετά την εκδήλωση ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας καθώς με τη δράση του διατηρεί ζωντανή την παράδοση του τόπου μας σε σχέση με τον επίπονο και πολύπλοκο τρόπο παρασκευής του εφτάζυμου. Ταυτόχρονα όμως με τη διατήρηση της παράδοσης, η παρασκευή εφτάζυμου θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική παραγωγική ενασχόληση για τους κατοίκους και τους νέους της Κασταμονίτσας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό», συνέχισε ο Νότης Μαριάς «στο βαθμό που το επιθυμούν οι κάτοικοι θα μπορούσαν να επιζητήσουν την ενίσχυση της δραστηριότητας αυτής με κονδύλια σχετικών προγραμμάτων  της Ε.Ε.».

Ο Νότης Μαριάς παρατήρησε επίσης ότι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως είναι οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του τομέα της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και ιδίως στον κλάδο  της ήπιας τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Κρήτης προσφέροντας ταυτόχρονα απασχόληση και εισόδημα στους κατοίκους του νησιού.