12 Αυγ 2013

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες κατοίκους του Σάρχου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/08/2013

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα 11 Αυγούστου 2013 ο Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαλεβιζίου για τους ήρωες κατοίκους του Σάρχου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια  συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.
Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Συμμετέχουμε στις σημερινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια. Τιμούμε τους ηρωικούς κατοίκους αυτού του τόπου που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα στον Σόιμπλε και την παρέα του ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί να μετατραπεί η πατρίδα μας σε αποικία του Δ΄Ράιχ.  Όπως και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έτσι και τώρα η γερμανική μπότα θα ηττηθεί στην Κρήτη και σ΄ όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα το Βερολίνο θα πρέπει να γνωρίζει ότι  ο αγώνας του ελληνικού λαού σύντομα θα αναγκάσει τη Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες αμάχους στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα».