4 Απρ 2013

Παρέμβαση Ν. Μαριά στη Βουλή για την εγκατάσταση γερμανού αστυνομικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης »


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/04/2013

Παρέμβαση στη Βουλή κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια έκανε σήμερα 3 Απριλίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με  την  εγκατάσταση αξιωματικού της γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης ».
                Επίσης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς   Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, και  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη για το σημαντικό αυτό θέμα,  επισημαίνοντας  ιδιαίτερα την γειτνίαση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»  με την 124 Σμηναρχία Μάχης της πολεμικής μας αεροπορίας.
  
            Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» στις 2/4/2013, το οποίο και επισυνάπτουμε, πιάνει από σήμερα εργασία  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» αξιωματικός της γερμανικής αστυνομίας  ως σύνδεσμος με τους έλληνες συναδέλφους του.
Η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρεται σε διαταγή του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας η οποία προβλέπει την τοποθέτηση του γερμανού αστυνομικού, γνώστη μάλιστα της ελληνικής γλώσσας,  από 3 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει λεπτομέρειες  σχετικά με τα καθήκοντα του στο αεροδρόμιο. 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ.  Υπουργοί
1)      Ποιο το νομοθετικό πλαίσιο βάσει  του οποίου εκδόθηκε η παραπάνω διαταγή του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας
2)      Για ποιο λόγο θεωρείται απαραίτητη την παρουσία αξιωματικού της γερμανικής αστυνομίας  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
3)      Ποια τα καθήκοντα του εν λόγω γερμανού αστυνομικού  και ποιοι οι περιορισμοί του  κατά την διάρκεια της  παρουσία του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεδομένου  ότι γειτνιάζει με την 124 Σμηναρχία Μάχης της πολεμικής μας αεροπορίας. 

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Να καταθέσουν  στη βουλή το πλήρες κείμενο της διαταγής  του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας η οποία προβλέπει την τοποθέτηση του εν λόγω αστυνομικού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Ο ερωτών Βουλευτής

Νότης Μαριάς»