4 Φεβ 2013

«Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04/02/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά  το επισυναπτόμενο έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με το οποίο  ο Σύλλογος εκφράζει την οργή του  για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα με πρωτοβουλία του Υπουργείου.

Οι Έμποροι του Ηρακλείου επισημαίνουν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.
Επισημαίνουν ότι,  η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.  
Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι «ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών».
Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.