9 Ιαν 2013

«Στη Βουλή η διαδικασία αδειοδότησης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/01/2013

Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στις 7 Ιανουαρίου ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά το σχετικό  έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso)  με θέμα «Αδειοδότηση Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Νόμος 4093/2012».
Στο εν λόγω έγγραφο υποστηρίζεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4093/2012 στις αίθουσες διδασκαλίας απαιτείται 1,5 τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο. Επίσης απαιτούνται τουλάχιστον 3 τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στο συνολικό εμβαδό του φορέα. Τέλος απαιτείται ισχύουσα οικοδομική άδεια και πιστοποιητικό πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Επιπλέον το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικό προστασίας μεταξύ άλλων θα πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:
·          Δεν ισχύει διαχωρισμός στη πολεοδομική άδεια για χρήση εκπαιδευτηρίου ή άλλη ανάλογα με τη δυναμικότητα του εκπαιδευτηρίου αλλά μόνο για την ουσιαστική χρήση του.
·          Σύμφωνα με τις ισχύουσες, για το πυροσβεστικό σώμα, διατάξεις για τις αίθουσες διδασκαλίας απαιτούνται 21 τ.μ. ανά μαθητή και όχι 1,5 τ.μ. που αποδέχεται το Υπουργείο Παιδείας.
·          Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της απαίτησης 3 τ.μ. κατ’ ελάχιστον, ανά μαθητή, στο σύνολο του εμβαδού ενώ οι ισχύουσες διατάξεις για το πυροσβεστικό σώμα απαιτούν 4,5 τ.μ.
·          Πέρα από το συνολικό εμβαδόν του εκπαιδευτηρίου η πυροσβεστική απαιτεί 6 τ.μ. ανά μαθητή στο σύνολο του κτιρίου.
Με το επισυναπτόμενο έγγραφο η Palso διαμαρτύρεται σε σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που θεσπίστηκαν με τον Νόμο 4093/2012.
Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.