5 Νοε 2015

Μέτρα για χρήση παγκοσμίως συστημάτων εντοπισμού πτήσεων ζήτησε από την Ε.Ε. ο Νότης Μαριάς.

Αθήνα, 3/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Μέτρα για να χρησιμοποιούνται παγκοσμίως τα συστήματα εντοπισμού πτήσεων ζήτησε από την Ε.Ε. μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29/10/2015 ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Με αφορμή τις πρόσφατες  αεροπορικές τραγωδίες στην Ευρώπη ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι αιτίες των αεροπορικών δυστυχημάτων μένουν σχεδόν πάντα ανεξιχνίαστες καθώς μόνο το 30% των αεροπορικών εταιριών παρέχουν συστήματα εντοπισμού πτήσης.
Επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τους παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας και τις αεροπορικές εταιρίες να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας ο Νότης Μαριάς ζήτησε η Επιτροπή να θεσπίσει άμεσα μέτρα για να χρησιμοποιείται παγκόσμια το υπό συζήτηση σύστημα, φροντίζοντας παράλληλα να μην παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών.
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: