15 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το δίδυμο Μέρκελ/Γιούνκερ υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Βρυξέλλες, 15/10/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή ενόψει του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις  Βρυξέλλες.

«Το δίδυμο Μέρκελ/Γιούνκερ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα» δήλωσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όπως επεσήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής το σημερινό «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. Η αποκατάσταση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική πρέπει να αποτελέσει πρώτιστη προτεραιότητα της Ένωσης. Η Τουρκία αντί να αποτελέσει μέρος της λύσης στη Συρία τελικά αποτελεί μέρος του προβλήματος αφού υποστηρίζει το Daesh και διευκολύνει τα δουλεμπορικά κυκλώματα να μεταφέρουν χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Επομένως, η Τουρκία πρέπει να ελέγξει τα δικά της σύνορα και τη δική της επικράτεια».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όπως είπα την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο στον απόντα αυτή τη στιγμή κ. Γιούνκερ, η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμια συνδιαχείριση των συνόρων μας με την Τουρκία όπως απαιτεί η Μέρκελ που πρέπει να σταματήσει τις απαράδεκτες επεμβάσεις στο κορυφαίο ζήτημα του ελέγχου των Ελληνικών συνόρων και να αντιληφθεί πλέον το δίδυμο Μέρκελ/Γιούνκερ ότι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: