31 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά κ. Ντομπρόβσκις;

Στρασβούργο, 29/10/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Δριμεία κριτική στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και στις εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα άσκησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 28/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο Νότης Μαριάς είπε: «Κύριε Ντομπρόβσκις πριν λίγες μέρες επισκεφτήκατε την Αθήνα για να ελέγξετε την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Ενός μνημονίου που επιβάλλει φορολογικό ρεσάλτο στις τσέπες και τις περιουσίες των φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών, που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που διαλύει το ασφαλιστικό και τον πρωτογενή τομέα φορολογώντας άγρια τους αγρότες, που οδηγεί τη χώρα στην ύφεση, αυξάνει την ανεργία, κλείνει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και δρομολογεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ταυτόχρονα κ. Ντομπρόβσκις δημιουργήσατε μεγάλη ανησυχία με τις δηλώσεις σας περί δήθεν bail in -αν δεν γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του 2015».
Στο σημείο αυτό ο Νότης Μαριάς σημείωσε ότι προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θεωρείται από τους δανειστές η αξιολόγηση, που κατ’ επέκταση σημαίνει επιβολή των μνημονιακών μέτρων «τα οποία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κοινωνικό νεκροταφείο».
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα απέτυχαν και γέμισαν τη χώρα με στρατιές ανέργων, παρότι το ίδιο διάστημα η Ελλάδα έλαβε 240 δισ. ευρώ ως δάνεια.
Κι ο Νότης Μαριάς έθεσε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν το φλέγον ερώτημα:Πού πήγαν λοιπόν, τα λεφτά κ. Ντομπρόβσκις;
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: