31 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το ALL-INCLUSIVE διαλύει τον Ελληνικό τουρισμό.

Στρασβούργο, 29/10/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Kκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 26/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι ο τουριστικός τομέας παίζει σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τις οικονομίες της ΕΕ και κυρίως για την Ελλάδα.
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε, »παρότι εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ προτιμούν τα οργανωμένα ταξίδια και τις οργανωμένες διακοπές, εντούτοις οι διάφορες εθνικές πρακτικές δημιουργούν εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και κυρίως στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών που αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Απαιτείται λοιπόν η λήψη μέτρων για την προστασία των καταναλωτών που αγοράζουν πακέτα οργανωμένων ταξιδιών, ιδίως σε σχέση με την αφερεγγυότητα του διοργανωτή και των tour operators.
Από την άλλη πλευρά τα τουριστικά πακέτα πρέπει να είναι διαρθρωμένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών με ισόρροπο τρόπο και ταυτόχρονα να ενισχύουν την επίτευξη εγχώριας προστιθέμενης αξίας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι »τα πολυδιαφημισμένα πακέτα ALL-INCLUSIVE οδηγούν σε αποσάθρωση των μικρών και μεσαίων τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, περιθωριοποιούν τα τοπικά προϊόντα, μειώνουν τα επίπεδα απασχόλησης και λειτουργούν μόνο για την δημιουργία υπερκερδών για τους tour operators και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: