8 Σεπ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ-Το νερό είναι δημόσιο αγαθό

Στρασβούργο, 8/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ που προωθεί η τρόικα με το μνημόνιο 3 κατήγγειλε με χθεσινή του ομιλία αργά χθες το βράδυ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες  Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  αφού επισήμανε ότι στηρίζει τον αγώνα των Κινημάτων και την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία των πολιτών για το δικαίωμα στο νερό κάλεσε την Επιτροπή να εξαιρέσει τις υπηρεσίες ύδρευσης από τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την TTIP και την TISA. Στη συνέχεια ζήτησε από την Επιτροπή να τηρήσει τη  Συνθήκη της Ε.Ε. και να πάψει να προωθεί την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων ύδρευσης ιδίως σε χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο όπως συμβαίνει με την περίπτωση της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα ο Νότης Μαριάς αφού αναφέρθηκε στην σχετική Ημερίδα που διοργάνωσε το κίνημα SOSτε το Νερό στη Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο Μάιο, επισήμανε ότι στηρίζει την υπό συζήτηση Έκθεση και αντιτάσσεται στις τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προσπαθεί να αποδυναμώσει την καμπάνια των ευρωπαίων πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το νερό είναι  δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση στην ύδρευση και την αποχέτευση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου όπως επισημαίνει άλλωστε και η Απόφαση 64/292 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: