5 Σεπ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εδώ και τώρα διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Αθήνα, 5/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η διαγραφή του επονείδιστου χρέους αποτελεί τη μοναδική λύση προκειμένου να ανασάνουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, να δρομολογηθεί η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και να εξαλειφθεί η ανεργία τόνισε ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας την Πέμπτη 3/9/2015 στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Η λιτότητα, η κινεζοποίηση των μισθών και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, συνέχισε ο Νότης Μαριάς επιδεινώνουν την κρίση και οδηγούν σε νέα αδιέξοδα.
Η Ευρώπη, επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, οφείλει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει οδηγώντας σε 1,5 εκατομμύρια ανέργους και στη φτωχοποίηση του 40% του Ελληνικού λαού, ενώ το ίδιο  θα συμβεί, συνέχισε και με το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τη διαδικασία του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» ως έναν αντιδημοκρατικό μηχανισμό που περιορίζει την Εθνική κυριαρχία των κρατών της Ευρωζώνης.
Ακολουθεί η παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου