17 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στο Kontra Channel: Παρουσιάζουν το ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις ως νέο επενδυτικό πακέτο ύψους 35 δισ. ευρώ για να χρυσώσουν το χάπι του νέου μνημονίου.

Αθήνα, 17/7/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον  τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή "Υπέρβαση" με τον Κυριάκο Τόμπρα και τον Γιώργο Νούλα στις 15.7.2015 στην οποία καταγγέλλει το μνημόνιο Τσίπρα.

Στη συνέντευξή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αποκαλύπτει ότι το περίφημο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ των 35 δις ευρώ το οποίο προπαγανδίζουν οι διάφορες μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι του νέου μνημονίου δεν είναι τίποτε άλλο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και των αγροτικών ενισχύσεων που έτσι και αλλιώς τα δικαιούται η πατρίδα μας (12:36).
Επίσης στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς αναφέρεται στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας και του Στουρνάρα το τελευταίο εξάμηνο  (01:14), αναλύει τους όρους χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών από τον ELA (08:49) και επικρίνει την ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΚΤ και στον Ντράγκι που επέβαλαν πιστωτική ασφυξία στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα (04:05).
Τέλος ο Νότης Μαριάς αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα που θα έπρεπε να έχει ήδη αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση (10:47) καθώς επίσης και στο πακέτο δανειοδότησης του ESM, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο δάνειο γέφυρα του EFSM  ύψους 7 δισ. ευρώ (18:26).