17 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Αθήνα, 17/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


«Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες»  τόνισε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 14/7/2015 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις τεράστιες προσφυγικές και παράνομες μεταναστευτικές ροές είναι δραματική και η φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Τόνισε δε ότι η κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά λόγω των νέων δυσβάστακτων μέτρων που επιβάλλονται με το μνημόνιο 3 της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα παρατήρησε ότι τα κονδύλια της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες είναι ψίχουλα και ζήτησε για άλλη μια φορά την κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς ζήτησε επιτέλους να εφαρμοστεί η περίφημη αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης και να εφαρμοστεί ρήτρα κατανομής των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλογα με την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ  κάθε χώρας λαμβάνοντας υπόψη και τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας.

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: