7 Ιουλ 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 Αθήνα, 7/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητή Νότη Μαριά για τις γερμανικές αποζημιώσεις που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Η εκδήλωση είχε θέμα τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα καθώς και τις σφαγές στο Δίστομο και στο Κομμένο οι οποίες παρουσιάστηκαν από αντίστοιχες ομάδες εκπαιδευτικών. Οι εν λόγω ομάδες με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού δραστηριοποιούνται σε διάφορα σχολεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που αναφέρονται, διατηρώντας έτσι άσβεστη τη μνήμη για τα τραγικά γεγονότα.
Στην εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Διστόμου Λ. Ζήση και του Προέδρου του Κομμένου Δ. Δήμου παρουσίασαν στοιχεία και μαρτυρίες αναφορικά με τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν εκατοντάδες αμάχους στο Δίστομο και στο Κομμένο την περίοδο της κατοχής. Συγκινητική υπήρξε η παρουσία και η μαρτυρία της επιζήσασας  της σφαγής του Κομμένου κ. Αρτεμισίας Κοντογιάννη.
Ομιλητές ήταν επίσης ο Πολωνός Ευρωβουλευτής, Καθηγητής κ. Zdzislaw Krasnodebski (ECR), η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής Eleonora Evi (Κίνημα των Πέντε Αστέρων) καθώς και ο Νότης Μαριάς.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι ευρωβουλευτές Fabio M. Castaldo, Μ. Κεφαλογιάννης, Σ. Σακοράφα και Στ. Κούλογλου.  Παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές Θ. Ζαγοράκης, Λευτ. Χριστοφόρου, εκπρόσωπος του γραφείου του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη, ο Δρ. Βασ. Καρκούλιας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής και η Ε. Κίνια πρώην υπεύθυνη του Μουσείου Θυμάτων Κατοχής του Διστόμου.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο: