13 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της αρχαίας Παλμύρας από τους τζιχαντιστές

Αθήνα, 13/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για την προστασία της αρχαίας Παλμύρας από τους τζιχαντιστές  έκανε στις 11/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η κατάσταση στην Παλμύρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι κίνδυνοι για την περιοχή από το ISIS έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Η καταστροφή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών μνημείων εκ μέρους των τζιχαντιστών έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση των πληθυσμών και την καταστροφή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Οι τζιχαντιστές επιδίδονται πλέον σε επικερδές λαθρεμπόριο αρχαιολογικών θησαυρών. Η Παλμύρα έχει ηλικία πάνω από 2.000 χρόνια και αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό που έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO».
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της αρχαίας Παλμύρας, για να μπει τέλος στις τρομοκρατικές δράσεις του ISIS, στις σφαγές των Χριστιανικών πληθυσμών και στη λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών. Ταυτόχρονα πρέπει να καταδικαστεί και η δράση του καθεστώτος Άσαντ που παραβιάζει εκτεταμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προχωρήσει το καθεστώς  άμεσα στην απελευθέρωση του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MAZEN DARWISH».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Ζητώ λοιπόν συνάδελφοι να υπερψηφίσετε το κοινό Ψήφισμα, το οποίο επίσης συνυπογράφω».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: