12 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες.

Αθήνα, 12/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για το μείζων ζήτημα των μεταναστευτικών ροών έκανε στις 9/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλο, επισήμανε την αποφασιστική στάση της Επιτροπής στην εμπέδωση της αρχής της αλληλεγγύης στον τομέα των προσφυγικών ροών.
«Είχαμε θέσει το ζήτημα αυτό συχνά στην αίθουσα αυτή και τα κριτήρια για την κατανομή των προσφυγικών ροών, δηλαδή το ΑΕΠ, η έκταση και ο πληθυσμός των κρατών – μελών αλλά και το ύψος της ανεργίας συμπίπτουν πλήρως με τις σκέψεις που εκφράσαμε στο ζήτημα αυτό» παρατήρησε ο Νότης Μαριάς ο οποίος συνέχισε: «Έτσι θεωρούμε σημαντικό ότι 16.000 πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στην Ελλάδα θα ανακατανεμηθούν με βάση την παραπάνω κλείδα κατανομής εντός της Ε.Ε. Όμως αυτή η έμπρακτη εφαρμογή της κοινοτικής αλληλεγγύης πρέπει να επεκταθεί και στις μεταναστευτικές ροές. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν τα κράτη – μέλη της Ένωσης».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει να περάσουμε στην κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙΙ και να αντικατασταθεί το σύστημα του Δουβλίνου με ένα πραγματικό σύστημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνευθύνης και στο πλαίσιο αυτό το σύστημα των ευφυών συνόρων αποτελεί σημαντικό εργαλείο που όμως θα πρέπει να σέβεται τα προσωπικά δεδομένα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως και εσείς αναφέρατε», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Αβραμόπουλο.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: