23 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Όχι στο νέο μνημόνιο.

Αθήνα, 23/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό  σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στην εκπομπή "Η Φυλή των φίλων" με τον Κώστα Αρβανίτη στις 23.6.2015 για την χθεσινή απόφαση της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και την επιβολή του νέου μνημονίου που ετοιμάζουν η τρόικα και οι δανειστές.

Στη συνέντευξή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εκφράζει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στα νέα μνημονιακά αντικοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα οποία αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου μνημονίου.

Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

  1. Τις δήθεν μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων (01:10).
  2. Τη συνέχιση της μνημονιακής εξάρτησης της χώρας μας από την τρόικα και τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας η οποία παραμένει προτεκτοράτο της γερμανικής Ευρώπης (01:20).
  3. Τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται πέραν των άλλων και το Ελληνικό (01:44).
  4. Την πλήρη άρνηση των δανειστών για οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (02:57).
  5. Τις χρηματοδοτικές προβλέψεις του νέου μνημονίου που αποσκοπούν αποκλειστικά στην εξόφληση των δανειστών (δόσεις του ΔΝΤ και τοκογλυφικά ομόλογα της ΕΚΤ) (04:47).
  6. Το δήθεν αναπτυξιακό πακέτο το οποίο προκειμένου να ενεργοποιηθεί απαιτεί συγχρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο με πόρους οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν (05:36).
  7. Τη διάλυση του ασφαλιστικού με τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (7:35).
  8. Το φορομπηχτικό ρεσάλτο με την αύξηση του ΦΠΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, τον ΕΝΦΙΑ κλπ που οδηγεί σε αφαίμαξη του εισοδήματος του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού και των εκατομμυρίων ανέργων (9:30).