11 Μαΐ 2015

Πολιτική κανονιοφόρων προετοιμάζει η Γερμανία


Άρθρο του Νότη Μαριά στην KontraNews της Κυριακής 10.5.2015



Σχέδιο για άσκηση πολιτικής κανονιοφόρων απέναντι στην πατρίδα μας προετοιμάζουν οι  δανειστές με μοχλό τη  Γερμανία.
Έτσι δύο γερμανικά πολεμικά πλοία αναλαμβάνουν εκτός των πλαισίων της Ε.Ε. μονομερή δράση στα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης με πρόσχημα την διάσωση προσφύγων και την αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών.
Πρόκειται για τη φρεγάτα Hessen  και το πλοίο υποστήριξης Berlin που στις αρχές Μαϊου κατέπλευσαν στη Σούδα για ανεφοδιασμό προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν δήθεν μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο νότια της Κρήτης.
Μάλιστα δεκάδες γερμανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν προ ημερών αεροπορικά στο Ηράκλειο και στη συνέχεια οδικώς στη Σούδα για να επανδρώσουν τα παραπάνω πολεμικά πλοία.
Τα γερμανικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στη Σούδα από το Κέρας της Αφρικής όπου συμμετείχαν στην επιχείρηση Atalanta  κατά των Σομαλών πειρατών.
Από τα σχετικά δημοσιεύματα προκύπτει ότι κύκλοι των  γερμανικών ενόπλων δυνάμεων επισήμαναν ότι τα παραπάνω πολεμικά πλοία θα δράσουν ανεξάρτητα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον γνωστό FRONTEX.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση του εκτάκτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνήλθε στις Βρυξέλλες στις 23/4/2015 οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ενισχύσουν ταχέως τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. «Τρίτων» και «Ποσειδών» με τουλάχιστον τριπλασιασμό των χρηματοδοτικών πόρων προς το σκοπό αυτό κατά το 2015 και το 2016 και να αυξήσουν τα υπάρχοντα μέσα, «συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης στο πλαίσιο της εντολής του FRONTEX».
Είναι λοιπόν προφανές ότι η δράση των εν  λόγω γερμανικών πολεμικών πλοίων κείται εκτός των αποφάσεων του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και δεν κολλάει με τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. «Τρίτων» και «Ποσειδών».
Μάλιστα η σπουδή των γερμανών να στείλουν τα πολεμικά τους πλοία για επιχειρήσεις στα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς τα πολεμικά κατέπλευσαν στη Σούδα στις 3/5  δηλαδή μέσα σε δέκα μέρες από την απόφαση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Προφανώς υπήρχε σχετικός  σχεδιασμός δεδομένου ότι τα πολεμικά  αναχώρησαν από το Κέρας της Αφρικής.
Τέλος δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι πριν από ένα έτος είχε καταπλεύσει στη Μεσόγειο δυτικά της Κρήτης γερμανική φρεγάτα που συνόδευσε το αμερικανικό Cape Ray πάνω στο οποίο καταστράφηκαν με τη μέθοδο της υδρόλυσης τα χημικά της Συρίας.
Με τον τρόπο αυτό οι Γερμανοί προσπαθούν να μονιμοποιήσουν σταδιακά και να νομιμοποιήσουν την παρουσία του πολεμικού τους ναυτικού έξω από την Κρήτη προετοιμάζοντας σχέδιο εκ μέρους των δανειστών για άσκηση πολιτικής  κανονιοφόρων απέναντι  στην πατρίδα μας.   


Για το λόγο αυτό κατέθεσα στις 7/5/2015 σχετική κατεπείγουσα Ερώτηση στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι με την οποία της ζητώ να μου απαντήσει αν συμφωνεί με την ως άνω σχεδιαζόμενη ανάληψη μονομερούς δράσης των δύο αυτών γερμανικών πολεμικών πλοίων για τη δήθεν διάσωση προσφύγων εκτός του πλαισίου εντολής του FRONTEX.
Επίσης η Φ.Μογκερίνι  καλείται να απαντήσει εάν η παραπάνω ανάληψη μονομερούς δράσης του γερμανικού πολεμικού ναυτικού στα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ υπό το πρόσχημα της διάσωσης προσφύγων και της αποτροπής παρανόμων μεταναστευτικών ροών είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, με το δίκαιο της Ε.Ε. και ειδικότερα με τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τις επιχειρήσεις "Τρίτων" και "Ποσειδών" αλλά και την από 23/4/2015 Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ίδωμεν.