29 Απρ 2015

Στη σέντρα βγάζει ο Νότης Μαριάς τον ENISA.

Στρασβούργο, 29/04/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σέντρα έβγαλε ο Νότης Μαριάς τον ENISA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριώνμιλώντας χθες 28/4/2015  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, η συζήτηση για την Έκθεση σχετικά με την απαλλαγή σε σχέση με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του ENISA για το έτος 2013,  του έδωσε  την ευκαιρία να αναφερθεί στο Βίο και την Πολιτεία του ENISA που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο στην Κρήτη.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ως βουλευτής Ηρακλείου το 2012 και το 2013 ήμουν μάρτυρας των προσπαθειών διαφόρων κύκλων να φύγει ο ENISA από την Κρήτη και την Ελλάδα. Δώσαμε τότε όλοι μαζί κοινό αγώνα με τις τοπικές αρχές του Ηρακλείου για να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις αυτές. Μεθοδεύσεις που δρομολογούν τη διάσπαση τουENISA σε δύο τμήματα. Μια Διοικητική υπηρεσία στο Ηράκλειο με 8-10 άτομα ειδικών προδιαγραφών σε κτίριο 4.500 τ.μ. και το επιχειρησιακό τμήμα στην Αθήνα χωρίς σοβαρές υποδομές και με παραρτήματα στις Βρυξέλλες και σε άλλες πόλεις. Τελικός στόχος της μεθόδευσης η μεταφορά της έδρας του ENISA στις Βρυξέλλες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Να γνωρίζουν όμως όλοι ότι οι μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό. Καλώ λοιπόν την κ. Georgieva και κυρίως το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει σοβαρά τα όσα συμβαίνουν στη λειτουργία του ENISA. Και από την πλευρά μου δηλώνω ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω την απαλλαγή του ENISA και καλώ τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο»
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: