9 Απρ 2015

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την επιτάχυνση της κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Καλαμάτας-Σπάρτης.

Αθήνα 9/4/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Την παύση των εργασιών στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Καλαμάτας-Σπάρτης και τις συνακόλουθες καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότισύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή επικαλείται την παύση της χρηματοδότησης του έργου στα μέσα του 2013, καθώς οι Ελληνικές τράπεζες εκτιμούν ότι τα έσοδα του έργου δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η τελευταία παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2014 με το Ελληνικό Δημόσιο να προβαίνει σε αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης διαθέτοντας επιπλέον χρήματα στην κοινοπραξία που ανακατασκευάζει την Εθνική Οδό.
Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν έχει διερευνήσει τα αίτια καθυστέρησης κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Καλαμάτας-Σπάρτης και αν έχει καταλογίσει τις συνακόλουθες ευθύνες στους υπευθύνους.
Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση της κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Καλαμάτας-Σπάρτης έργο που κυρίως χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ε.Ε.