3 Απρ 2015

Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό στο Ηράκλειο.

Ηράκλειο, 3/4/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο Ηράκλειο και στην Κρήτη εν γένει ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προχθές στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών  και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως καταγγέλλει ο Νότης Μαριάς στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η τρόικα με το μνημόνιο στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης στη πατρίδα μας.
Επιπλέον, συνεχίζει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η φτωχοποίηση των συμπατριωτών μας στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα καταδείχθηκε ανάγλυφα σε ημερίδα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων στο Δήμο Ηρακλείου που διοργάνωσε πρόσφατα το Επιμελητήριο Ηρακλείου, από την οποία προκύπτει ότι μόνο στο Δήμο Ηρακλείου διαβιούν στα όρια της φτώχειας 4.500 οικογένειες και 10.000 μεμονωμένα άτομα, ενώ σε επίπεδο Κρήτης υπολογίζονται σε 7.500 και 16.000 αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της ημερίδας αναδείχθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, η απουσία εθνικής στρατηγικής αλλά και η τρομακτική ανεπάρκεια πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καταγγέλλοντας την Επιτροπή για τη συνέχιση της καταστροφικής βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από την τρόικα με αποτέλεσμα να φτωχοποιηθούν οι Έλληνες πολίτες στο Ηράκλειο αλλά και στο σύνολο της χώρας. Επίσης καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα.