3 Απρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Αναδιαμόρφωση κονδυλίων ΕΣΠΑ για δημιουργία 330.000 θέσεων εργασίας σε κοινωφελή προγράμματα.

Αθήνα, 3/4/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αναδιαμόρφωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να δημιουργηθούν 330.000 νέες θέσεις εργασίας σε κοινωφελή προγράμματα ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στην φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα η ανεργία τον Οκτώβριο του 2014  ανήλθε στο 25,8%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα (αναζητούντων εργασία) ανήλθε τον Νοέμβριο του 2014 στα 854.517 άτομα.
Επιπλέον αναφέρει ότι είναι ευρέως γνωστό τόσο στην Ελλάδα και όσο στην Ευρώπη ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας βοηθούν στην δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους. Ήδη η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2014 έφτασε στο 26%, ενώ η ανεργία των νέων έφτασε στο 51,2% λόγω ακριβώς της μνημονιακής πολιτικής της τρόικας.
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ζητώντας από την Επιτροπή να σταματήσει τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής που γέμισε την Ελλάδα με στρατιές ανέργων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση των κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την άμεση δημιουργία 330.000 θέσεων εργασίας για δύο χρόνια μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.