27 Μαρ 2015

Νέα παρέμβαση Μαριά στην Ευρωβουλή για λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Βρυξέλλες, 27/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Και νέα παρέμβαση για το λογιστικό έλεγχο του Ελληνικού χρέους και τη συνακόλουθη  διαγραφή του  επονείδιστου χρέους πραγματοποίησε στις 25/3/2015 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού 472/2013 της Ε.Ε. τα κράτη μέλη της Ένωσης που υπόκεινται σε μνημόνιο διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημοσίων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε παρατυπία.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Καθώς η Ελλάδα έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά λόγω των μνημονίων που εκτόξευσαν το χρέος στο 175% του ΑΕΠ καλούμε σήμερα ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, την Ελληνική κυβέρνηση αξιοποιώντας τον Κανονισμό 472/2013 να διενεργήσει άμεσα λογιστικό έλεγχο του χρέους και να διαγράψει το επονείδιστο χρέος». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Άλλωστε όπως επισήμανε και ο κ. Γιούνκερ η υπερχρέωση της Ελλάδας οφείλεται σε παράνομες ενέργειες των εποπτικών αρχών της Ε.Ε. που αν και γνώριζαν ότι η Ελλάδα υπερδανείζεται κατά παράβαση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη εξαγωγή γερμανικών και γαλλικών προϊόντων και βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ελλάδα».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: