27 Μαρ 2015

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή Μοσκοβισί και τρόικα για φορομπηχτική πολιτική στην Ελλάδα.

Βρυξέλλες, 27/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Γραπτή Παρέμβαση με την οποία καταγγέλλει την φορομπηχτική πολιτική Μοσκοβισί και τρόικας στην Ελλάδα έκανε χθες 26/03/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Με αφορμή την κοινή συζήτηση για τη φορολογική πολιτική που διεξήχθη στην Μικρή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25/03/2015 στις Βρυξέλλες και δεδομένου ότι η Προεδρεύουσα της συζήτησης δεν έδωσε το λόγο στον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή για προφορική παρέμβαση επί της διαδικασίας, ο Νότης Μαριάς με χθεσινή Γραπτή Παρέμβασή του που θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά της Μικρής Ολομέλειας επισήμανε στον Επίτροπο Μοσκοβισί τα εξής:

«Κύριε Μοσκοβισί,


Η φορομπηχτική πολιτική της τρόικας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Έτσι με την εφαρμογή του μνημονίου τα χαμηλότερα εισοδήματα επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ τα υψηλότερα εισοδήματα μόνο κατά 9%. Και όμως ακόμη και σήμερα η τρόικα απαιτεί αύξηση των έμμεσων φόρων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και αύξηση του φόρου των ακινήτων. Ταυτόχρονα οι πολιτικές φοροαποφυγής τύπου Luxleaks αποστέρησαν την Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου από φορολογικά έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Για αυτό πρέπει να σταματήσει το φορολογικό νταμπιγκ. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρήσεων που μέσω του συστήματος των ενδοομιλικών συναλλαγών είναι πρωταθλήτριες στην φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή. Τέλος, πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων. Επομένως, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει την φορολογική δικαιοσύνη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».