16 Δεκ 2014

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τον Γιούνκερ

Στρασβούργο, 16/12/2014.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας σήμερα Τρίτη 16/12/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο  Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις παράνομες παρεμβάσεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα του Προέδρου της Επιτροπής  Γιούνκερ.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ο Γιούνκερ έχει  "εντελώς αποθρασυνθεί και ενεργώντας ως εκπρόσωπος των δανειστών και της τρόικας παρεμβαίνει παράνομα στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στηρίζοντας την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα μνημονιακά πολιτικά κόμματα ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών."
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε "Το ίδιο κάνει και στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μοσκοβισί"
"Κύριοι της Επιτροπής"  είπε ο Νότης Μαριάς "παρανομείτε και παραβιάζετε τη Συνθήκη που σας επιβάλει πολιτική ουδετερότητα. Συμμαζευτείτε".
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:
"Να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό που στις επικείμενες εκλογές θα σας βγάλει κόκκινη κάρτα και θα σας στείλει το μήνυμα που σας αρμόζει.".

Κατά την παρέμβασή του αυτή ο Νότης Μαριάς είχε επίσης επισημάνει σε σχέση με την περίφημη οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι από τη συζήτηση που είχε διεξαχθεί "αποδείχθηκε το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που ισχύει κατά τη διαδικασία της περίφημης οικονομικής διακυβέρνησης. Η Επιτροπή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική πολιτική των κρατών μελών, θεωρεί ότι μπορεί να ελέγχει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και να επιβάλει στα εθνικά κοινοβούλια τι να πράξουν".