11 Νοε 2013

Απάντηση αρμόδιου Υπουργού σε αναφορά του Νότη Μαριά σχετικά με την καταγγελία φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κατά του εδρεύοντος στην Πάτρα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/11/2013


Σε σχέση με την υπ’αριθ. 1000/10.10.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά που κατατέθηκε στις 5.10.2013 σχετικά την καταγγελία φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κατά του εδρεύοντος στην Πάτρα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. 161706/ΙΗ ΕΞ./29.10.2013 απάντηση:

«Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 9 του Ν. 2552/97 προβλέπεται ότι κατά το χρονικό διάστημα που λειτουργεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία μιας Θεματικής Ενότητας από το Ε.Α.Π., οργανώνονται ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις Ο.Σ.Σ. στην έδρα του, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Κατ' εφαρμογή των παραπάνω, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο των παρεχόμενων σπουδών του, διεξάγει Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ο.Σ.Σ. σε δέκα πόλεις για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με γνώμονα την καλύτερη και πιο ισότιμη κάλυψη των περιφερειών της χώρας αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προγραμμάτων σπουδών. Στην περιφέρεια της Κρήτης οι Ο.Σ.Σ. διεξάγονταν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου.
Όπως προκύπτει από το αρ. ΤΕΚ-1100/14.10.2013 σχετικό με το ως άνω θέμα έγγραφο του Ε.Α.Π., μετά τη δωρεάν παραχώρηση αιθουσών από το Δήμο Πλατανιά Χανίων και τα πολλαπλά αιτήματα φοιτητών από τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης λόγω των συνεχών, όλα αυτά τα έτη, μετακινήσεών τους στις Αρχάνες, η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. συζήτησε ενδελεχώς το θέμα αυτό και αποφάσισε, προς ικανοποίηση όλων των φοιτητών, να προσφέρονται οι Ο.Σ.Σ., εκ περιτροπής, και στο Δήμο Πλατανιά Χανίων. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα διεξαχθούν στο Δήμο Πλατανιά, πιλοτικά, για τους δύο πρώτους μήνες οι Ο.Σ.Σ. του προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Μετά από αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής θα συζητηθεί η συνέχιση ή μη των Ο.Σ.Σ. για το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος.
Σε κάθε περίπτωση το Ε.Α.Π. θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της συνεργασίας με το Δήμο Πλατανιά, με την παροχή ημερίδων τοπικού ενδιαφέροντος, σεμιναρίων κατάρτισης και άλλων εκδηλώσεων.

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί, ότι στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων λειτουργεί η Πύλη - Πόλος Κρήτης του Ε.Α.Π., που καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών και του κοινού ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης.»