19 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα σχετικά με τον κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/11/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με το κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ίδρυμα λάμβανε από το Υπουργείο Παιδείας επιχορήγηση 250.000 ευρώ η οποία όμως διεκόπη από το 2010 όπως και σε όλα τα Ιδρύματα Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών της χώρας.

Kατά το τρέχον έτος έλαβε από τη Βουλή των Ελλήνων 60.000 ευρώ, πλην όμως κινδυνεύει με διακοπή της λειτουργίας του στο άμεσο μέλλον.

Η επιστημονική έρευνα που παράγει το Ίδρυμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η ψηφιοποίηση των αρχειακών τεκμηρίων, η βιβλιοθήκη, τα συνέδρια που διοργανώνει, οι εκδόσεις αλλά και οι δράσεις του για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης επιβάλλουν την επαναχρηματοδότηση ενός Ιδρύματος αφιερωμένου σε μία από τις συγκλονιστικότερες προσωπικότητες της Ελλάδας του Ελευθέριου Βενιζέλου.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.