12 Νοε 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/11/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους από όλους τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου.
Μεταξύ άλλων, οι παραγωγικοί φορείς Ηρακλείου Κρήτης ζητάνε:

1.    Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους ανεξαρτήτως οφειλών, εφόσον συνεχίζει ο ΟΑΕΕ να χρεώνει τους ήδη ανασφάλιστους με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
2.    Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την ελάχιστη καταβολή εισφορών ενός διμήνου, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
3.    Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους του Έμπορους, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις τους στο ταμείο λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών.
4.    Διαχωρισμός των κλάδων υγείας και σύνταξης ώστε να είναι δυνατή επιλεκτικά η πληρωμή του κλάδου υγείας για όσους ασφαλισμένους αδυνατούν να ανταποκριθούν στο σύνολο της ασφάλισης.
5.    Διαμόρφωση ενός πλαισίου ρύθμισης οφειλομένων χωρίς προϋποθέσεις φορολογικής ενημερότητας.
6.    Παροχή έκπτωσης σε συνεπείς ασφαλισμένους.
7.    Κατάργηση του αδικήματος της μη έγκαιρης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
8.    Απαγόρευση δια νόμου των πλειστηριασμών α’ κατοικίας για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, να σταματήσουν οι συλλήψεις και κάθε στέρηση της προσωπικής ελευθερίας για τον ίδιο λόγο.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.