16 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις αντιδράσεις των αγροτών οι οποίοι εισέπραξαν χαμηλότερα ποσά από όσα περίμεναν από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στους αγρότες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απογοήτευση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, μετά την καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης, ¨ψαλιδισμένος¨ κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), 55.732.160 ευρώ πιστώθηκαν σε λογαριασμούς 443.166 δικαιούχων παραγωγών πανελλαδικά αντί του ποσού των 80.000.000 ευρώ που έπρεπε να πιστωθούν, ενώ περικοπές προγραμματίζονται και στα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης που θα καταβληθούν σε αγροκτηνοτρόφους που ζουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Η περικοπή αυτή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους δικαιούχους αγρότες έχει ως συνέπεια την αδυναμία κάλυψης των άμεσων οικονομικών υποχρεώσεών τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται ήδη σε οικονομικά δυσχερή θέση (ακαρπία ελαιοδέντρων, παράνομη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, φορολόγηση αγροτεμαχίων κ.λ.π.), ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.