17 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα που αφορά τους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Βιάννου, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν τα ίδια δικαιολογητικά για 3η φορά στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), προκειμένου να αποζημιωθούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «creteplus.gr», αναφορικά με τους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Βιάννου, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν τα ίδια δικαιολογητικά για 3η φορά στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), προκειμένου να αποζημιωθούν.
Ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των κατοίκων της Βιάννου συνεχίζεται, οι οποίοι από το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και η περιοχή ανακηρύχθηκε πυρόπληκτη, περιμένουν τις αποζημιώσεις τους.
Πολλές φορές στο παρελθόν ανακοινώθηκε ότι οι πυρόπληκτοι της Βιάννου θα αποζημιωθούν, χωρίς όμως να γίνει αυτό.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ καλεί και πάλι τους πληγέντες από την πυρκαγιά του 2012 να υποβάλλουν αιτήσεις για το σύνολο των γεωργικών και κτηνοτροφικών κεφαλαίων που επλήγησαν και καταστράφηκαν από τη φωτιά, πράγμα το οποίο συμβαίνει για 3η φορά. Αποτέλεσμα των ανωτέρω θα είναι, οι αποζημιώσεις να αναμένονται – αν έρθουν τελικά – το 2014.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.