22 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης σχετικά με την έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/10/2013


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο «ΠΑΤΡΙΣ, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με την καταγγελία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης για την έλλειψη αλλά και τη χορήγηση ακατάλληλων αλεξίσφαιρων γιλέκων από την υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, στους οποίους είτε δεν έχει χορηγηθεί καθόλου αλεξίσφαιρο γιλέκο, είτε τους έχει χορηγηθεί αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει λήξει η εγγύηση καλής λειτουργίας που δίνεται από την εταιρεία κατασκευής τους.
Τα αλεξίσφαιρα που τους έχουν διατεθεί είναι 13 ετών, με τις όποιες φυσιολογικές φθορές έχουν υποστεί από την καθημερινή χρήση, ενώ οι ανάγκες για χορήγηση και αντικατάσταση μόνο για την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΥΠΑΣΕΚ) ανέρχεται στα 500 γιλέκα.
Σήμερα υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και ελλιπής αστυνόμευση, η οποία οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, στην ανυπαρξία υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στον ξεπερασμένο σχεδιασμό και οργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση ώστε να δοθούν τα κατάλληλα εχέγγυα (εκπαίδευση, υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.τ.λ.) σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοπροστασία τους και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στo καθήκον τους.