8 Οκτ 2013

Απάντηση αρμόδιου Υπουργού σε αναφορά του Νότη Μαριά σχετικά με τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στην τεχνολογική εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/10/2013

Σε σχέση με την υπ’αριθ. 312/4.9.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά που κατατέθηκε στις 21.8.2013 με θέμα τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στην τεχνολογική εκπαίδευση, ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. 131416/ΙΗ ΕΞ/18.9.2013 απάντηση:
                                
«Στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο με θέμα «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων», ο οποίος είναι αποτέλεσμα διαλόγου, ελήφθησαν υπόψη εκτός των άλλων και ζητήματα που θίγονται στην ως άνω Αναφορά.

Η λεπτομερής αποκωδικοποίησή του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία καθίσταται πιο λειτουργική και αποδοτική επιτυγχάνοντας τόσο την αρτιότερη και ορθολογικότερη διάρθρωση των βαθμίδων σπουδών όσο και την σύνδεσή της με αναπτυξιακούς και επαγγελματικούς στόχους.»