8 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών του Ν.Ηρακλείου για τη διαθεσιμότητα, οι οποίοι είναι κάτοχοι 2ου ή 3ου πτυχίου Πανεπιστημιακού επιπέδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό υπόμνημα, αναφορικά με τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών του Ν.Ηρακλείου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι κάτοχοι 2ου ή 3ου πτυχίου Πανεπιστημιακού επιπέδου.
Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι, έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να αξιολογηθούν, 2.122 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρότι διαθέτουν αυξημένα προσόντα. Δεν εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν 2ο ή και 3ο πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου.
Οι περισσότεροι από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς αν και είχαν υποβάλει αιτήσεις μετάταξης πριν την ψήφιση του νόμου «περί διαθεσιμότητας», δεν ικανοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση κατάθεση τροπολογίας που να επιτρέπει την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη δεξαμενή διαθέσιμων εκπαιδευτικών που είναι κάτοχοι 2ου ή και 3ου πτυχίου Πανεπιστημιακού επιπέδου και έχουν καταθέσει αίτηση μετάταξης, βάσει του νόμου «περί διαθεσιμότητας», ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.