19 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το ότι κινδυνεύουν να κλείσουν 22 αεροδρόμια της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, CRETA LIVE) αναφορικά με την εισήγηση της γερμανικής ιδιωτικής εταιρείας Lufthansa και γερμανών άτυπων συμβούλων του Δημοσίου προς την Ελληνική Κυβέρνηση για να κλείσουν 22 αεροδρόμια της χώρας.
Η γερμανική ιδιωτική εταιρεία Lufthansa και οι γερμανοί άτυποι σύμβουλοι του δημοσίου επανέρχονται και εισηγούνται την ίδια πρόταση που είχαν καταθέσει την άνοιξη του 2013, την οποία πρόταση φέρεται να υιοθετεί και η τρόικα, προκειμένου να κλείσουν τα αεροδρόμια: Σητείας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου, Ικαρίας, Λέρου, Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσου.
Τα ανωτέρω αεροδρόμια καλύπτουν άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σημαντικούς από πλευράς εσόδων τουριστικούς προορισμούς.
Ειδικά το αεροδρόμιο Σητείας συμβάλει καθοριστικά στη τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης με συχνές πτήσεις τσάρτερ, ενώ πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου του νομού Λασιθίου είναι η αερομεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.