14 Σεπ 2013

Συνάντηση του Νότη Μαριά με εκπρόσωπο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/9/2013

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, συναντήθηκε σήμερα 14/09/2013 με εκπρόσωπο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με δεύτερο πτυχίο σε ειδικότητες που δεν καταργήθηκαν.
              Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνεται η δυνατότητα μετάταξης με βάση τη δεύτερη ειδικότητα τους, τη στιγμή που υπάρχουν ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτές.
                Έθεσαν θέματα ισονομίας και καλύτερης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και συγκεκριμένα ζήτησαν:
1)      Να αναγνωριστούν άμεσα, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όλες οι δευτέρες ειδικότητες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και έπρεπε ήδη να έχουν αναγνωριστεί, με βάση σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2)      Στα πλαίσια της κινητικότητας των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα να δοθεί η δυνατότητα στους εν λόγω εκπαιδευτικούς να μεταταχθούν βάσει της δεύτερης ειδικότητας τους.

               Ο Νότης Μαριάς εξέφρασε τη στήριξη του στους αγώνες των  Εκπαιδευτικών ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και τόνισε ότι θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την δικαίωση  των λογικών και δίκαιων αιτημάτων τους.