4 Ιουλ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες για την κατάργηση σχολικών μονάδων στις Στέρνες και στη Παναγιά του Δήμου Γόρτυνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03/07/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Δήμου Γόρτυνας με την οποία διαμαρτύρεται για την κατάργηση σχολικών μονάδων στις Στέρνες και στην Παναγιά του Δήμου Γόρτυνας.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολικής μονάδας είναι η ύπαρξη σχετικής απόφασης  Δημοτικού Συμβουλίου της ενδιαφερόμενης περιοχής.
Οι αλλαγές στις παραπάνω σχολικές μονάδες έγιναν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων, χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να ληφθεί υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει από τη μεταφορά των μαθητών επιβαρύνοντας τους ήδη οικονομικά ασθενέστερους Δήμους.
Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών όπως ορίζεται στο ΦΕΚ 1507/13 Οκτωβρίου 2006 για τα 1/θέσια ο αριθμός ορίζεται από 10 – 15. Από τα σχολεία που έκλεισαν, κανένα σχολείο δεν είχε λιγότερους από 10 μαθητές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Ηρακλείου και μάλιστα τα επόμενα χρόνια αναμενόταν κι αύξηση του αριθμού των μαθητών.
Συγκεκριμένα για το Δήμο Γόρτυνας οι μαθητές είναι:
• Στέρνες 15
• Παναγιά 13

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.