4 Ιουλ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03/07/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας με την οποία διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς  στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολικής μονάδας είναι η ύπαρξη σχετικής απόφασης  Δημοτικού Συμβουλίου της ενδιαφερόμενης περιοχής.
Ο εν λόγω Δήμος  είχε εκφράσει τις κάθετες αντιρρήσεις του για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς, ενημερώνοντάς  το Υπουργείο για τις αντιδράσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της τοπικής κοινότητας μέσα από τις αντίστοιχες, ήδη από το 2012, ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και των φορέων της περιοχής.
Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς διαθέτει ίδιο αριθμό μαθητών με τα σχολεία που σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση παραμένουν σε λειτουργία, αλλά και σύγχρονες και κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Αντίθετα το δωδεκαθέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, με το οποίο θα συγχωνευθεί,  είναι ήδη κορεσμένο από προηγούμενες συγχωνεύσεις και συστεγάζεται με το Ειδικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, για την εξυπηρέτηση του οποίου δεν υπάρχουν αίθουσες. Συν τοις άλλοις δεν υπάρχει ενδοδημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας και το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.