29 Ιουν 2013

Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο την κυβέρνηση Ερντογάν για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/06/2013

Μιλώντας την Πέμπτη 27/6 στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την αστυνομική βία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά των τούρκων πολιτών που διαδηλώνουν εδώ και ένα μήνα περίπου στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις της γείτονος.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η αυταρχική δράση της κυβέρνησης Ερντογάν, η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, οι συλλήψεις, ο θάνατος και ο τραυματισμός διαδηλωτών αποδεικνύουν το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει στην Τουρκία.
Επιπλέον το χτύπημα των διαδηλώσεων παραβιάζει και τα άρθρα 10 και 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν  το δικαίωμα των πολιτών της Τουρκίας να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να διαδηλώνουν.  

Τέλος ο Νότης Μαριάς ζήτησε από την Κοινοβουλευτική  Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρακολουθεί στενά τη δράση της κυβέρνησης Ερντογάν και να διερευνήσει στο μέλλον τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση συνεχίσει να παραβιάζει  τα δικαιώματα των πολιτών της γείτονος και ιδίως αυτά της ελληνικής μειονότητας που κατοικεί στην Τουρκία.