27 Ιουν 2013

Νότης Μαριάς: Αναπτυξιακή βοήθεια από την Ε.Ε. στις αφρικανικές χώρες για να περιοριστεί η λαθρομετανάστευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/06/2013

Μιλώντας στις 24/06/2013 κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δουβλίνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η Ε.Ε. οφείλει όχι μόνο για ηθικούς λόγους λόγω ακριβώς του αποικιοκρατικού της παρελθόντος στην Αφρική, αλλά και για πρακτικούς λόγους να ενισχύσει οικονομικά τις χώρες της Αφρικής, αφού με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές από την Αφρική στην Ε.Ε.
            Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, καθημερινά μέσω Τουρκίας εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Αφρική εισέρχονται παράνομα στην πατρίδα μας.
            Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες, τόνισε ο Νότης Μαριάς στους βουλευτές των υπολοίπων κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, οι παράνομοι αυτοί μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., εγκλωβίζονται στην Ελλάδα λόγω ακριβώς των ευρωπαϊκών νόμων και του «Δουβλίνο 2».

            Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αναπτυξιακή βοήθεια για την Αφρική.
            Στην τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η φτώχεια στην Αφρική οφείλεται στην άνιση κατανομή του παραγόμενου πλούτου, όπως και στη δυσμενή θέση που κατέχει η Αφρική στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.
            Ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε με νόημα στους βουλευτές των κρατών- μελών της Ε.Ε., ότι η Ευρώπη επί δεκαετίες εκμεταλλεύτηκε την Αφρική ως αποικία και για το λόγο αυτό έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει την Αφρική αντί να διαθέτει δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών.

            Έτσι, μέσα από την αναπτυξιακή βοήθεια της Αφρικής θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους στη ήπειρο αυτή και επομένως θα μειωθεί η λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη και κυρίως προς την Ελλάδα.