10 Ιουλ 2017

Άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας

Αθήνα10/7/2017.
Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μετά και την τελευταία τουρκική πρόκληση τον περασμένο μήνα όταν μουσουλμάνοι δήθεν προσευχήθηκαν διαβάζοντας το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά, (τελετή η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας), βεβηλώνοντας έτσι τον κορυφαίο ναό της χριστιανοσύνης, είναι προφανές ότι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

Έτσι μιλώντας στις 5/7/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση της Έκθεσης 2016 για την Τουρκία ζήτησα τη διακοπή εδώ και τώρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων          ΕΕ-Τουρκίας και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ως άνω Έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητήθηκε την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δήλωνε προκλητικά στην Ελβετία ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Στρατεύματα που συνεχίζουν την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα:

http://notismarias.gr/