27 Μαρ 2017

Όχι στον «κόφτη» των δαπανών ειδικής θεραπείας

 Αθήνα, 27/03/2017

kontra_arthro_mariasΝότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων, ακόμα και η υγεία των πολιτών έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας. Στην φτωχοποιημένη μας Πατρίδα, που μαστίζεται από την αδιάκοπη φοροεπιδρομή στις τσέπες του λαού και την αύξηση της ανεργίας, η σταδιακή αποσάθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας δημιουργεί άλλη μία πληγή στην οικονομία των νοικοκυριών, ίσως την πιο δαπανηρή μια και κοστίζει ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, ενώ και στα νοσοκομεία παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, σε νοσοκομειακό εξοπλισμό  ακόμα και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Και ενώ τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν διαλύσει πλήρως τη δημόσια υγεία, το Υπουργείο Υγείας έρχεται να επιβάλει «κόφτη» ύψους 48 εκατομμυρίων στις δαπάνες ειδικής θεραπείας. Ως γνωστόν οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής-ειδικής θεραπείας βοηθούν παιδιά και εφήβους με αυτισμό, προβλήματα λόγου και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Διαβάστε περισσότερα:

http://notismarias.gr/