8 Φεβ 2017

Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη συνέχιση και το 2017 της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου.

Βρυξέλλες, 8/2/2017

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά μετά την γνωστοποίηση της προχθεσινής γραπτής ενημέρωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι απορρίφθηκε το Ελληνικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δη προς τον Αντιπρόεδρο της κ. Timmermans και τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο για συνέχιση και το 2017 της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης  θεωρήσεων για τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου.

Έτσι σήμερα 8/2/2017 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέθεσε στην Ευρωβουλή Γραπτή Ερώτηση ζητώντας τη συνέχιση και το 2017 της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου.

Στην Ερώτησή του η οποία απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί πλέον στα νησιά του Αιγαίου μετά την από 6/2/2017 έγγραφη ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι παρά το σχετικό Ελληνικό αίτημα «προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατέστη δυνατή η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου μετά την 30η Οκτωβρίου 2016».

Διαβάστε περισσότερα:

http://notismarias.gr/