16 Νοε 2016

Να μπει φραγμός εδώ και τώρα στον Αλβανικό ανθελληνισμό

13/11/2016.
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η τροπή που έχει λάβει ο ανθελληνισμός της αλβανικής κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Μετά από τη στροφή που έκανε η κυβέρνηση του Έντι Ράμα το 2014 αμφισβητώντας υπό τις ευλογίες της Άγκυρας την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ, η αλβανική ηγεσία βρίσκει συνεχώς αφορμές προκειμένου να εκδηλώσει τον ανθελληνισμό της προς ικανοποίηση των εθνικιστικών στοιχείων που φαίνεται να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή των Τιράνων.
Όλοι θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2015 την αίσθηση που είχε προκαλέσει η κατεδάφιση -νύχτα- του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες  της Χειμάρρας με απόφαση των αλβανικών αρχών. Έπειτα, ακολούθησε η απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης, το Μάιο του 2016, να ακυρώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας γης για 123 Ελληνικές οικογένειες επίσης στο χωριό Δρυμάδες.  Οι τίτλοι αυτοί είχαν εκδοθεί το 1994 με βάση τον νόμο 7501 και περιλάμβαναν αγροτεμάχια με έκταση από 100 τ.μ. έως 10.000 τ.μ.. Το παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απειλώντας πλέον με κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρρα, σπίτια τα οποία ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής της 28ης Οκτωβρίου - 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χειμάρρας, παρέλαβαν ειδοποιητήρια τα οποία τους έδιναν προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους, ώστε να ακολουθήσει η κατεδάφισή τους.

Διαβάστε περισσότερα: