5 Οκτ 2016

Αναστολή του Δουβλίνο ΙΙΙ εδώ και τώρα

2/10/2016
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Με την Έκθεση που εξέδωσε η Κομισιόν στις 28 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση επιβεβαιώθηκε χωρίς περιστροφές αυτό για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και ενάμιση μήνα τώρα, δηλαδή ότι οι επιστροφές προσφύγων από Γερμανία και άλλες χώρες του σκληρού πυρήνα στην Πατρίδα μας βάσει του Δουβλίνου ΙΙΙ είναι προ των πυλών καθώς πλέον από τον προσεχή Δεκέμβριο θα αρχίσουν να δρομολογούνται..
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική Ανακοίνωση της Κομισιόν «σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά τα μέτρα επανέναρξης της μεταφοράς αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα βάσει του κανονισμού του Δουβλίνου» Βέβαια για να χρυσώσει το χάπι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι «σε περίπτωση επανέναρξης μελλοντικά των μεταφορών προς την Ελλάδα βάσει του κανονισμού του Δουβλίνου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της δύσκολης κατάστασης στη συνολική λειτουργία του συστήματος ασύλου και, ως εκ τούτου, η διαδικασία αυτή θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσει σταδιακά και κατά περίπτωση. Η Επιτροπή προτίθεται να προβεί σε απολογισμό της προόδου που θα σημειωθεί στο πλαίσιο αυτό και να εκδώσει περαιτέρω συστάσεις πριν από το τέλος του έτους». Συνεπώς επανέναρξη των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα από τα κράτη της Ε.Ε από Δεκέμβριο όπως είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
Διαβάστε περισσότερα: