22 Ιουλ 2016

Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη λήψη μέτρων στήριξης των Ελλήνων κτηνοτρόφων λόγω των κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών

Βρυξέλλες, 20/07/2016.
Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στην Ευρωβουλή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σχετικά με τα κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας σε βοοειδή στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, η οποία απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το Τμήμα Κτηνιατρικής της Κοζάνης «υπάρχει μεγάλη επιζωοτία Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών με πολλές εστίες στη Βουλγαρία, στα Σκόπια και στη Σερβία, ενώ στην Ελληνική Επικράτεια επιβεβαιώνονται διαρκώς νέα κρούσματα ιδίως στη Μακεδονία. Περιστατικό καταγράφηκε και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, σε περιοχή του όρους Βερμίου, πλησίον της Κοζάνης». Και συνεχίζει: «Προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής κατά της σοβαρής αυτής ασθένειας, το εν λόγω Τμήμα Κτηνιατρικής θα προχωρήσει σε εμβολιασμό του συνολικού  πληθυσμού των βοοειδών των εκμεταλλεύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».
Διαβάστε περισσότερα: