2 Ιουν 2016

Ελληνικό γιαούρτι made in Τσεχία με την βούλα της Κομισιόν, καταστροφική απόφαση την χαρακτηρίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι

«Ελληνικό γιαούρτι» made in Τσεχία και με τη βούλα της Κομισιόν. Πλέον η Τσεχία, με την έγκριση της Κομισιόν, θα μπορεί να παράγει προϊόν με τον όρο «Ελληνικό γιαούρτι», αφού, όπως τονίζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, «ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής. Η ονομασία δεν προστατεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές δεν παραπλανώνται σχετικά με τον τόπο καταγωγής». Για αυτό, αφού χορήγησε τη σχετική άδεια η Κομισιόν, υποχρεώνει στους Τσέχους να «επιβάλουν επισήμανση καταγωγής στα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «Ελληνικό γιαούρτι», ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν παραπλανόνται οι καταναλωτές». Επίσης στην απάντησή της η Κομισιόν άνοιξε το δρόμο και για την παραγωγή γιαουρτιού από γάλα σκόνη.

Διαβάστε περισσότερα:

http://notismarias.gr/